Presentació de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya (FNNC)


Platja nudista de la Mar Bella, Barcelona, ​​1 de juliol de 2018

Avui fem la presentació oficial de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya (FNNC), que està formada per quatre associacions fundadores: Associació d'Amics de la Platja Naturista del Torn (AAPNT), Associació Club Català de Naturisme (CCN), Associació Nudista de Catalunya (ANC) i Associació Naturista de la Platja de l’Aiguadolç (ANPA). La finalitat és treballar conjuntament pel desenvolupament del nudisme a Catalunya.

Aquestes associacions també formen part de la Federació Espanyola de Naturisme (FEN) i de la Federació Naturista Internacional (FNI) i els seus socis reben el carnet naturista internacional.

Amb aquesta unió volem tenir més força i representativitat per adreçar-nos a les administracions i per representar el moviment nudista de Catalunya a la societat i als mitjans de comunicació.

Els nudistes o naturistes que estan associats i federats són una minoria en el conjunt de persones que fan nudisme a les platges, a la muntanya o que visiten centres naturistes. Necessitem ser molts més associats i federats per tenir més força i representació. També cal crear una xarxa d’activistes arreu el país per defensar i tenir cura dels diferents espais de tradició nudista de Catalunya.

Actualment el nudisme a Catalunya té diferents reptes per afrontar:
·         Reclamem més respecte pel nudisme.
·         Hi ha molta varietat de situacions a les platges nudistes, algunes senyalitzades, altres no, algunes amb un percentatge molt gran de nudisme, en algunes platges de tradició nudista hi ha més gent vestida que nudistes. Hem de trobar una estratègia per defensar i millorar la situació del nudisme a Catalunya.
·         És molt difícil haver d’anar contactant amb tots els ajuntaments on hi ha algun problema amb el nudisme. Necessitem un sistema millor de relació amb les administracions. Ens adreçarem al Síndic de Greuges per demanar recolzament i demanarem als partits polítics una Proposició No de Llei al Parlament de Catalunya sobre nudisme per crear una base comuna per a tot el territori català.
·         És molt important sumar molta més gent al moviment naturista-nudista, per tenir més força.

El nudisme té diferents beneficis, a més de la sensació de relax i llibertat, hi ha una millor acceptació del propi cos i que promou la igualtat entre les persones.

El naturisme també promou l’esport, una vida més saludable i més sensibilització cap a la natura i al medi ambient del que formem part i necessitem per viure.

Des de la FNNC hem de promoure que es pugui desenvolupar el nudisme en espais naturals com platges, a la muntanya i en els càmpings naturistes, on es pot gaudir plenament quan la climatologia ho permet.

Des de la FNNC donem suport a iniciatives com Mugrons Lliures, una plataforma que promou i defensa el topless, ja que també promou la igualtat entre persones, lluita contra la discriminació, i sobretot perquè és un apropament al nudisme. Allà on no es pot fer nudisme, perquè socialment no està acceptat, el topless permet utilitzar menys roba a les dones, que ho vulguin, i ajuda a la societat a normalitzar la nuesa, encara que no sigui integral.

No acceptem el dret a no veure, no ens poden treure la llibertat de fer nudisme per no veure gent nua. La nuesa no és dolenta i el dret a no veure no existeix.

No acceptem l’excusa dels nens per prohibir el nudisme. La nuesa com una cosa natural és bona i beneficiosa per a l’educació dels nens.

La situació ideal on voldríem arribar seria que cadascú pogués escollir amb llibertat com es banya o pren el sol: nu, en topless, amb biquini o amb banyador sencer.

Volem solucions de convivència que siguin còmodes i acceptades per la majoria de la societat, amb respecte i sense prohibicions al nudisme.

Segurament, de moment, el millor és mantenir les platges de tradició nudista, però cal més respecte pel nudisme.

Us animem a provar el nudisme, si no ho heu fet mai, és una experiència agradable si trobeu un bon lloc.

Als que ja feu nudisme habitualment us animem a associar-vos, a alguna de les associacions que formen la FNNC, i a participar en la promoció i defensa del nudisme.

Segimon Rovira
President de la FNNC